Ifjúság

2023.12.08.

Szegedi Kolping ifjúsági tábor

A tábor 2023. június 29-én, csütörtökön kezdődött. A megérkezés és a szállás elfoglalását követően egy rövid köszöntővel és finom vacsorával meg is nyílt a tábor. A vacsora elfogyasztása után a program az ismerkedésre épült. Zenéléssel, tánccal, közösségépítő játékokkal múlattuk az időt a takarodóig.

Másnap a kelés és a reggeli után Bezzegh Kelemen ferences rendi szerzetes tartott nekünk előadást a vallások közötti párhuzamok és ellentétek témában. Az előadás után volt egy kis szabadidő az ebédig, amit csapatépítő játékokkal töltöttünk ki. Az ebédet követően egy kis pihenő után indultunk is a Napfény strandra. A nagy hőségben itt ütöttük el a délutánunkat. Csúszdázással, napozással, fürdéssel, beszélgetésekkel. Az estéhez közeledve, az Újszegedi Kolping Család helyszínbiztosításával elkezdtük előkészíteni a vacsoránkat, ami egy közös nyársalás volt. Miután mindenki jóllakott, közös zenéléssel és énekléssel, tánccal, pingpongozással és egyéb játékokkal zártuk az estét.

A szombati nap a péntekihez hasonlóan indult. A reggeli után Kelemen testvér előadásának második felét is meghallgattuk. A vallások közötti párhuzamok és ellentétek téma mellett szó volt a hit és tudomány kapcsolatáról. Az előadás után megebédeltünk, és egy kis pihenő után megkezdődött a városnézés. Ennek folyamata egy játék volt, amiben csapatokra bontva kellett feladványok megoldásával eljutni pontról pontra. A pontok pedig Szeged látványosságai voltak. A továbbhaladást olykor Kolping Adolf életével kapcsolatos kérdések helyes megválaszolása, máskor pedig a szegedi nevezetességek felfedezése biztosította. A városnézés végén minden csapat egy helyszínre érkezett, ahol egy nagy bogrács várt mindenkit vacsorára. A vacsora után visszatértünk a szállásra. A lefekvésig pedig az előző napokhoz hasonlóan töltöttük el az időt.

Vasárnap a reggeli után elmentünk közösen szentmisére, majd ebédig rendrakás és összepakolás következett. Az ebéd után beszélgettünk a táborról és magunkról, a Kolping Ifjúságról. Ezzel zártuk a tábort, és élményekkel teli utaztunk hazafelé.

Maradi Ádám

az Újszegedi Kolping Ifjúság vezetője