Ifjúság

2022.12.15.

Jótékonysági vacsora és főzőverseny Szegeden

Idén októberben is megrendezésre került a már hagyományosnak számító jótékonysági főzés Szegeden a Horthy Csónakháznál. Kolping családunk elnöke, dr. Ótott Ferenc immár 8. alkalommal szervezte meg ezt a jótékonysági vacsorasorozatot. A befolyt adományok pedig a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz kerülnek.

A jótékonysági vacsora október minden szombatján zajlott. Viszont az utolsó vacsora volt a legkülönlegesebb és legprogramdúsabb. Ugyanis eljött Böjte Csaba atya, és vele együtt 17 gyermek is érkezett Esztelnekről, egy kis székelyföldi faluból. Böjte Csaba misét is celebrált, ahol az ifjúság tagjai ministráltak. A vacsora pedig főzőverseny formájában valósult meg. A főzésre beneveztünk mi is, Szegedi Kolping Ifjúság néven, és mellettünk még 14 csapat. Bográcsban készítettünk lecsót, amit este tálaltunk is a vendégeknek.
A versenyen egy hivatásos szakács bírálta el az ételeket és arany fokozatot adott a mi lecsónkra!
A főzés közben nem unatkoztunk, hiszen remek volt a hangulat.
A háttérben fellépett Borsos József és a Szegedi University zenekar is.

Meglátogatott minket és velünk volt a vacsorafőzésen: Urbán Judit, az MKSZ országos titkára, Bánhidy Vajk, az MKSZ alelnöke és Kovács Iván az ifjúság elnöke. Köszönjük nekik, hogy eljöttek, és köszönjük a Magyar Kolping Szövetség támogatását, amivel megvalósulhatott ez a hétvége! Kiváló csapatépítő program volt számunkra, közben pedig fontos ügyért tudtunk jótékonykodni.

Maradi Ádám
az Újszegedi Kolping Ifjúság vezetője