Ifjúság

2021.12.05.

Bemutatkozik a szegedi ifjúság

A Magyarországi Kolping Ifjúságban szervezetileg fiatal mivoltunkból kifolyólag jelenleg a terjeszkedésre és a bővülésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Ennek mintapéldáját az utóbbi időben Szegeden ismerhetjük meg, ahol az utóbbi pár hónapban alakult ki egy igen erős és összetartó közösség, érdekes és megmozgató programokkal és tevékenységekkel. Nagy öröm számunkra, hogy a napfény városában is létre tudott jönni egy ifjúsági közösség, ami emellett ráadásul még aktív is, és példaként szolgálhat minden újonnan alakuló Kolping ifjúsági szekciónak. A történetük és tevékenységük az alábbiakban olvasható.

Akik itt vagyunk, mind más-más városból érkeztünk Szegedre, egyetemre. Korábbról már ismertük is egymást, és mivel itt hamar szükségét éreztük az azonos értékrendű közegnek, ezért már szeptember legelején kerestük egymás társaságát. Innentől szabadidőnket gyakran töltöttük együtt. Szeptember közepén azonban meglátogatott minket Kovács Iván, az Ifjúság elnöke. Ő mesélt nekünk a Magyar Kolping Szövetségről, amivel szinte azonnal azonosultunk.

Miután megfogalmazódott bennünk, hogy a Magyar Kolping Szövetség az a közeg, amire szükségünk van, eldöntöttük, hogy csatlakozni szeretnénk. Megismerkedve Kolping Adolf életével, a szövetség lelkületével, az alappilléreivel és az Újszegedi Kolping Családdal, egyértelműen kimondtuk, hogy ennek részesei akarunk lenni.

Október 3-án kijelenthettük, hogy megalakultunk. Azóta több szuper programon is részt vettünk. Elmentünk a nemzetközileg elismert, dr. Csókay András – Istennel egy műtőben – című előadására. Illetve részt vettünk az újszegedi Kolping család elnöke, dr. Ótott Ferenc és egy tagja, Tóth Judit által szervezett jótékonyságivacsora-sorozaton. A vacsorákon jobban megismerkedhettünk az Újszegedi Kolping Család tagjaival, akik óriási örömmel fogadtak minket.

Október 30-án, amikor Böjte Csaba testvér is ellátogatott a vacsorára, felajánlottuk a segítségünket a programok lebonyolításában. Segítettünk az előkészületekben, mi ministrálhattunk Böjte Csabának, és segíthettünk a tálalásban. Ezeken a programokon remekül éreztük magunkat. A flow élmény, amit a programokon való részvétellel és az utolsó vacsorán való segítségnyújtással átéltünk, elmélyítette bennünk, hogy akarjuk ezt csinálni! Rendszeresen szoktuk továbbra is elütni a szabadidőnket jó beszélgetésekkel, játékokkal, illetve jövőbeli programok szervezésével.

Kis csapatunkban 10 fő van jelenleg, de sok felénk az érdeklődő. Hivatalos belépésünk az MKSZ-be pedig folyamatban van. A jövőben szeretnénk a fiatalok körében programokat szervezni, ezzel népszerűsíteni a Kolpingot a fiatalok körében!

Kovács Iván – Maradi Ádám