Ifjúság

2022.05.02.

Az Érsekvadkerti Kolping Ifjúság adománygyűjtése

Magyarország szomszédságában, Ukrajnában, háború zajlik. Az ott élő kárpátaljai magyar testvéreknek eddigi nehéz sorsuk most még nehezebbre fordult. Sokan menekülnek közülük a szenvedést és halált hozó baj elől, és vannak, akik otthon remélik, hogy a háború minél előbb befejeződik.

Mindkét csoport megsegítése szívügyünk lett, és az érsekvadkerti Kolping Ifjúság gyűjtést szervezett. 2022. március 11-13-ig, péntektől vasárnapig lehetett az adományokat az érsekvadkerti Kolping házban leadni. A gyűjtést teljes mértékben mi, fiatalok menedzseltük. Az adományokat, miután összerendeztük azokat, a szállítást megkönnyítő dobozokba pakoltuk át, és Kolping jelzéssel ellátott ragasztószalagokkal zártuk le. Ezeket a dobozokat továbbítottuk a Katolikus Karitász részére, hogy ők az emberek nagylelkű felajánlásait oda juttassák, ahol a kárpátaljai menekülteket a leghatékonyabb módon tudják támogatni.

Falunkban nem ez volt az első gyűjtés, mégis sokan meghallották a felhívást. A gyűjtési időpontokban folyamatosan érkeztek a tartós, de azonnal fogyasztható készítményektől a tisztálkodási eszközökig a csomagok. Sokakat megérintett a menekültek sorsa. Nagyon hálásak vagyunk minden adományért!

Szrenka Gergely