Hírek

2019.11.28.

Vándor plakátkiállítás

A világ Kolpingosainak nagy közössége 2019. októberétől egy éven keresztül a Nemzetközi Kolping Szövetség által végzett fejlesztési munka 50 éves jubileumát ünnepli.
Ebből az alkalomból a Magyar Kolping Szövetség egy vándor plakátkiállítást szervez. A plakátok a nemzetközi Kolpingos munkát mutatják be kontinensenként illetve tematikusan, felhívva ezzel a figyelmet az elmaradottabb régióknak nyújtott segítségre. A 11 darab plakát az eredeti, Kolpingos munkát bemutató német plakátok magyar nyelvű verziói.
A plakátok határon innen és túl lévő Kolping családokhoz és Kolping iskolákhoz vándorolnak az 50. jubileumi év során, hogy minél több Kolpingoshoz eljusson a nemzetközi munkának a híre.
A plakátkiállításhoz kapcsolódik Ottmar Dillenburg nemzetközi főprézes videóüzenete is

(megtekinthető:  ide kattintva!), melyben a magyar Kolpingosokat a plakátkiállítás megtekintésére és a nemzetközi munkában való részvételre buzdítja.

A plakátkiállítás megnyitójára október 16-án került sor a Szentendrei Kolping Családnál, ahonnan a plakátok és Dillengburg atya üzenete tovább vándoroltak Csurgóra, hogy november 26-án a Csurgói Kolping Középiskolában ismerjék meg a diákok a nemzetközi Kolpingos munkát.

Bízunk benne, hogy a plakátok megtekintése és azok tartalmában történő elmélyülés közelebb viszi a Kolpingosokat a Nemzetközi Kolping Szövetség munkájához.

 

A kiállítás plakátjainak megtekintéséhez kattints ide!