Hírek

2018.07.23.

Magyar szentek nyomában

Az MKSZ zarándoklata Krakkóba, Czestochowába és Wadowicébe

Időpont: 2018. október 19-22.
Szállás: kétágyas fürdőszobás szobákban, Krakkóban a Domus Materben Szállóban (címe: ul. Saska 2C, 30-715 Kraków, Poland) www.domusmater.pl
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora) Városnézések magyar nyelvű helyi idegenvezetővel, belépőket az ár tartalmazza Utazás, kényelmes külön busszal. (45 személyes, vagy 32 személyes)

A tervezett program:
Október 19-én, reggel 9 órakor indulás a Keleti pályaudvar parkolójából.
Utazás Krakkóba, érkezés az esti órákban a szállásunkra, közös vacsora a szálláson.
Október 20-án, közös reggeli után fél napos gyalogos városnézés Krakkóban, magyar nyelvű idegenvezetéssel.
Első utunk a Wawelbe, a krakkói királyi várba vezet, ott is a székesegyházba. Megtekintjük és imádkozunk Szent Hedvig síremlékénél, majd az altemplomban Báthory István sírjánál, aki a lengyelek nagy tiszteletnek örvendő királya is volt. Innen Krakkó középkori piacterére indulunk, ahol megtekintjük a posztókereskedők csarnokát, a Mariacki templomot. Délután az Isteni Irgalmasság Templomába megyünk. (4 km a városközponttól) Az altemplomban Feri atya szentmisét mutat be a Magyar Szentek csodálatos kápolnájában, lengyel kolpingos barátaink részvételével. A szomszédságban lévő Szent Fausztina nővér Kápolnájában is imádkozhatunk. Este közös vacsora a szálláson.
Október 21-én, reggeli után egész napos kirándulás Czestochowába, Lengyelország lelki központjába. A Jasna Górán (a Fényes Hegyen), a magyar alapítású pálosok kegykápolnájában, szentmisét mutat be Feri atya, a Fekete Madonna képe előtt. Szentmise után megismerkedünk a Fényes Hegy, és a Fekete Madonna történetével.
Délután keresztút, a hatalmas, kőből készült állomások előtt a kolostor bástyáján. Ezután kegytárgyvásárlás, egyéni imádkozás után buszba szállunk és irány Krakkó. Este közös vacsora a szálláson.
Október 22-én, reggeli után indulunk hazafelé, megállunk Wadowicében, ahol Szent II. János Pál pápa, a kis Karol Wojtyla látta meg a napvilágot 1920-ban. A keresztelő kút még mindig ott áll a templomban, megnézzük a szülőházában a kiállítást a Szentatya életéről. Ha megtaláljuk a cukrászdát, természetesen megkóstoljuk a híres „pápai krémest”, amelyet érettségi táján a Szentatya is szívesen fogyasztott barátaival.
Wadowicéből indulás Budapestre.
Érkezés a kora esti órákban a K-i pályaudvarhoz, hogy lehetőség szerint mindenki elérje az utolsó vonatot.

A négynapos zarándoklat ára:
– minimum 40 fő esetén 150 EU + 1500.-Ft egyéb költség
– minimum 30 fő estén 160 EU + 1500.-Ft egyéb költség
A résztvevők, a költség 50%-át, 80 EU-t szeptember 1-ig juttassák el, Hudson Judittal történő időpont egyeztetés után, a Vihar utcai központba. Ha többen jelentkeztek egy helyiségből, célszerű valakit megbízni, aki el tudja hozni az összegyűjtött pénzt. Csak készpénzt tudunk elfogadni. Kérjük szíves megértéseteket. Az utazási költség hátramaradó összegét, valamint a Forint költséget a buszon szedjük össze.

Várjuk jelentkezéseteket, az mksz@kolping.hu e-mail címre augusztus 20-ig!!!!!
Imádkozzunk együtt a Fekete Madonnához családjainkért, közösségeinkért, hazánkért!
Hűség Kolpinghoz!

Budapest, 2018. július 13.

Kövesi Ferenc
elnök-prézes sk

Hudson Judit
titkár sk.