Hírek

2019.02.08.

Magyar Kolping Szövetség továbbképzése

2019. február 8-10 között, Vácott tartotta az MKSZ országos képzését a Kolping Családok elnökei és titkárai részére.

Február 8-án pénteken a távolabbról érkező Kolping Testvérek érkeztek a Szállodába, este kötetlen beszélgetés keretében kóstoltuk meg egymás süteményeit, és a helyi borokat.
Szombat reggelre mindenki megérkezett. Rekod számú részvevő, 49 fő hallgatta Juhász Imre atya színes előadását a katolikus egyház szociális tanításáról. Meglepődtünk, hogy erről a „száraz” témáról is milyen, mindenki által élvezhető módon lehet beszélni. Az előadást végighallgatta Dr. Varga Lajos segédpüspök atya is, aki külön gratulált Imre atyának a szociális tanítás kolpingos megközelítéséhez. Köszönjük Imre atya!
Ebéd után a Váci Kolping család otthonába tettünk látogatást, ahol megkóstoltuk a Kolping kolbászt, a Kolping pogácsát is.
Délután előadás keretében a KOSZISZ intézményeivel ismerkedtünk. Panákné Gáspár Márta a KOSZISZ szociális referensének előadását hallgattuk “Szociális érzékenység – szociális munka a valóságban” címmel
Az előadó bemutatta az intézményeket az ott folyó munkát és a feladatokat is.
18 órakor püspöki szentmisét hallgattunk a Székesegyházban.
Vacsora után Hudson Judit afrikai útjáról (Uganda Tanzánia és Ruanda) tartott diavetítéses beszámolót, melyben megismerkedhettünk az afrikai Kolpingosok munkájával.
Vasárnap Szabó János tájékoztatta a megjelenteket a Kolping Családok adminisztrációs feladatairól és pályázati lehetőségeiről. 2019. évi országos programokról is színes tájékoztatást kaptunk.
Ebéd után intettünk búcsút egymásnak. Mint minden évben, most is, jövőre veletek ugyanitt köszöntéssel búcsúztunk egymástól.

Hudson Judit

Képek a továbbképzésről: