2022.11.25.

Beszámoló a kápolna felújításáról

Elkészült a székházunkban a kápolna

A pályázat azonosítója: EEÖR-KP-1-2021/1-001029-VAL

A Magyar Kolping Szövetség székhelyén Budapest III. kerületében, a Vihar utca 8-as szám alatt található székházunk régóta terveztük egy kápolna kialakítását a földszinten. Ezen épületrész eddig is közösségi célokat szolgált, azonban ezt a funkciót szerettük volna kiegészíteni a hitélet gyakorlását biztosító helyiséggel.

Az ország különböző pontjain működő Kolping Családok rendszeresen megfordulnak a fővárosban így most már arra is van lehetőség, hogy a székházban szentmisét celebráljanak, ide lelkigyakorlatot, lelki napot szervezzenek, vagy szentségimádást tartsanak az alapító boldog Adolf Kolping ereklyéje előtt.

Mivel az épület ezen része rendelkezik egy közvetlen kijárattal a Vihar utca fele, ez lehetőséget biztosít arra, hogy az utcáról bejőve bárki csatlakozhasson a szakrális programokhoz.

A kápolna kialakításának szakmai felügyelője Kövesi Ferenc atya, a Magyar Kolping Szövetség elnök-prézese volt: ő felügyelte a belső tér szakrális funkcióknak megfelelő kialakítását, a bútorzat és a szertartási kellékek beszerzését, elhelyezését.