Nyitóoldal

Gruntwig.

Élethosszig tartó tanulás előadásai:

Problémamegoldás a Kolping Családokban.

A tanulmány itt olvasható!

2011. május-tól

A Kolping Újság

legfrissebb száma
megtekinthető a "Kolping újság" főmenüből, vagy

Ide kattintva

Ilyen vándorkönyvek segítségével kaptak bebocsátást az iparos legények Európában a különböző műhelyekbe, szállásokra, ahol tovább tudták gyarapítani szakmai tudásukat.
A vándorkönyv képe....

"Kolping pályázatok"

>>> Kattints a képre az összefoglaló CD tartalmának megtekintéséhez <<<

Ide kattintva a képet láthatod nagyobb méretben!

„Az egész életen át tartó tanulás programja 2011 - 2013”

Az uralkodást megtanulni könnyű, a kormányzást nehéz

Johann W. von Goethe
Az Európai Unióban mintegy 94 millió felnőtt végez önkéntes munkát. A szabadidejükben fiatalokat oktatnak művészetre és sportra, állatokra vigyáznak, illetve környezeti kérdésekkel foglakoznak. Ezeknek a tevékenységeknek legalább a felét civil szervezetek koordinálják (NGO), melyek nagymértékben függnek az önkéntesektől, akik azért dolgoznak vezető pozícióban, hogy stabilitást és folytonosságot teremtsenek. Számos NGO számára ezek az irányítási feladatok elengedhetetlenek, mivel a választott önkéntesek jogilag, pénzügyileg és erkölcsileg felelősek a szervezetért.

Jelen együttműködésben hét NGO vizsgálja közösen, hogyan lehet hatékonyabban felkészíteni és képezni a vezetési és irányítási feladatokat átvállaló önkénteseket. A képzések iránti igények megnőttek az elmúlt tíz év során. A kommunikációs és szervezési készségeken kívül az európai hálózatépítést és adománygyűjtést, az önkéntesek irányítását és hatékony találkozók levezetését szintén elvárják az NGO- vezetőktől és igazgatósági tagoktól. Az együttműködési hatások létrehozása érdekében a különféle felnőttképzéseket biztosító NGO-k a közös szereplést, a képzési programjaik kiterjesztését és az együttműködés európai szintű megerősítését akarják elérni. Az NGO-k nagymértékben profitálnak majd a szakképzett vezetők tudásából, és nem utolsó sorban, a programban résztvevő szervezetek által nyújtott, képzési programokat igénybe vevők "tanulók" számára is előnyökkel jár majd.

A vezetési és irányítási feladatokat átvállaló képzett önkéntesek számára különböző szinten hasznosak a képzések: nemcsak a motiváció és szakértelem növekszik, hanem a foglalkoztathatóság és a finom képességek is javulnak. Az egész életen át tartó tanulás közösségét felkérjük az eredmények megosztására és megvitatására.

1. Új Media - München:

2. Adománygyűjtés - Krakkó:

3. Európai-network - Blansko:

4. Alsópáhok:

5. Bolzano: